Cursus gezichtsmassage & lymfedrainage in Maastricht

Cursus Gezichtsmassage en Lymfedrainage

Waarom deze cursus:

Onze gezichtshuid is een kostbaar bezit. (H)erkenning en liefde ontstaan “op het eerste gezicht”. Maar je kunt ook “je gezicht verliezen”. Daarom is een gezond en fris gelaat voor iedereen belangrijk.

De gezichtshuid is onbedekt en daardoor heel kwetsbaar. Door plastische chirurgie, zoals bijvoorbeeld een ooglidcorrectie, maar ook door het verwijderen van huidkankerplekken, ontstaat meestal vochtophoping na de operatie. Dat veroorzaakt een pijnlijke spanning op wond en litteken. Littekens kunnen zich door de vochtophoping verbreden. Acne, een veel voorkomende vorm van gezichtshuidontsteking die ontstaat door talgophoping, veroorzaakt jeuk en rode vlekken.

Gezichtsmassage geeft een optimale verzorging. Diverse vormen van littekenbestrijding geven verlichting en herstel.

Wat leer je in deze cursus:

De huid is een orgaan. Inzicht in de werking van de huid gaat vooraf aan het kennen van en oefenen met gezichtsmassage en littekenbehandeling.

De volgende onderwerpen maken de cursus compleet:

  • Samenstelling van de huid; subcutis, epidermis, dermis, pigment en huidaanhangsels.
  • Huidanalyse en het vaststellen van het huidtype.
  • Kennis van gezichtshuidklachten; bij onder meer acne en vochtophoping.
  • Het reinigen van de huid; gezichtsmaskers aanbrengen; scrub met natuurlijke producten en het gebruik van etherische oliën.
  • Lymfedrainage.

Welke resultaten geeft de cursus:

  • De goede, persoonsgerichte gezichtsbehandeling geeft je een fris uiterlijk en meer vertrouwen in jezelf, de anderen en de wereld om je heen.Je ontvangt een certificaat.
  • Je ontvangt een certificaat.

Duur: 2 dagen / 4 dagdelen Van 10:00 tot max. 16:00 uur

Groepsomvang: De cursusgroep bestaat uit maximaal 12 personen. Geef je tijdig op; vol is vol.

Prijs: € 270- inclusief lunch, koffie/thee, syllabus, online cursus en certificaat.

Gratis online cursus: Je ontvangt direct na inschrijving de inlogcodes om toegang te krijgen tot de online cursus. De gehele cursus staat hierin uitgelegd op duidelijk filmmateriaal, je hebt alleen internetverbinding nodig. Je kunt dus ten alle tijden de gehele massage terug zien.

Meenemen: Twee grote handdoeken, draag gemakkelijk zittende kleding.

Moet de kleding uit? Bij een massage wordt olie of massagemelk gebruikt,de bovenkleding wordt uitgedaan maar de BH mag aan blijven.

Ook als privécursus? Deze cursus is ook mogelijk als privé-cursus te volgen, je dient dan zelf een model mee te nemen. Datum in overleg. Prijs privé-cursus €299,- Inclusief koffie/thee, syllabus en certificaat.

Klik hier om de data te bekijken en je in te schrijven

Einde module